Caesar salad with chilli marinated chicken

Receptet är taget ifrån ica's app och det finns även på ica.se. Det här receptet kan jag absolut rekommendera och det är en stor slagen favorit här hemma. Bilden är definitivt inte den bästa och det måste jag definitivt bli bättre på.
CHILIMARINERAD KYCKLING
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfiléer
CAESARSALLLAD
1 dl grovt riven parmesan
1 ägg
2 msk färskpressad citron
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvud ( á ca 200 g )
KRUTONGER
4 skivor vittbröd
Olja
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Kycklingen: Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till en marinad, skät varje kyckling filé i ca 3 cm stora bitar.
2. Blanda kycklingen med marinaden och låt marineras i minst 30 minuter i kylen.
3. Krutonger: Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tärningar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över oljan, salta och peppra. In mitt i ugnen i ca 10 min, rör om då och då. Låt krutongerna vila på en bit hushållspapper.
4. Höj ugnen till 225 grader.
5. Sallad: Mixa riven parmesan, ägg, citron juice och kapris i en matberedare. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning.
6. Skär romansalladen i grova bitar.
7. Lägg kycklingen i en ungssäker form. Ställ in i ugnen ca 15 min. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att kött saften är klar. Skär kycklingen i skivor.
8. Blanda salladen med dressingen. Lägg i en stor skål och strö över hyvlad parmesan och krutongerna. Toppa med den skivade kycklingen.
SMAKLIG MÅLTID!

Kommentarer
Trackback